Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

MHP Milletvekili aday adayı Saatçi Nevruz'u kutladı

MHP Milletvekili aday adayı Saatçi Nevruz

MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Dr. Ömer Neşet Saatçi, her yıl 9-21 Mart tarihleri arasından kutladığımız Türklerin Diriliş Bayramı İlkyaz Nevruz’u yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.
Saatçi, Nevruz Bayramının Türk’lerin en eski bayramı olduğunu işaret etti.
Türk dünyasında Göktürk’lerin Ergenekon’dan çıkışı ve 12 hayvanlı Türk takviminde yeni yılın başlangıcı olarak binlerce yıldan beri Nevruz’un kutlandığını açıklamasında yer veren Saatçi, devamında şunları kaydetti:
“Yeniden doğuş, yeniden diriliş, yeni hayat, yeni gün, anlamlarına gelen Nevruz; Türk’lüğün sevincidir, Türk’lüğün birliğidir. Gece ve gündüzün eşit olduğu Miladi 21-22 Mart gününe rastlamakta ve Nevruz Sultan, Sultan Nevruz diye de anılmaktadır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tataristan, Uygur Bölgesi, Anadolu ve Balkanlarda geleneksel kutlamalarla canlılığını sürdürmektedir. Türkler’de Nevruzla ilgili en gerçekçi inanış bugünün bir kurtuluş günü olarak kabul edilmesidir. Yani Ergenekon’dan çıkıştır. Bilinen en eski Milli bayramımızdır. Tarihi kaynaklarda Nevruzla ilgili şöyle bir rivayet anlatılır. Çok eski çağlarda Hun’ların Ataları saldırıya uğradıklarında, bu halkın içinden sağ kalan tek kollu çocuk bir dişi kurt tarafından Altay dağlarına götürülmüş, çoğalan soyu demir dağları eriterek, dağlar arasından (Ergenekon’dan) çıkarak yeniden devlet kurmuşlardır. Böylece, Nevruz Türk kültürünün en az üç bin yıllık tarihe sahip çok kıymetli hazinelerinden biridir. Bizlere düşen Milli değerlerimize, Milli bayramlarımıza dolayısıyla Milli kültürümüze sahip çıkarak Türk Milleti’ni ebediyen yaşatmaktır. Unutmayalım ki, Türkiye Cumhuriyeti yüksek ve kudretli Türk kültürü üzerine bina edilmiştir. Bu duygularla Nevruz (Oğuz) bayramınızı kutlar, Milletimizin içinde bulunduğu karanlık günlerden Milli birlik ve beraberlikle çıkmasını dilerim.”



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false